2020. OKTÓBER 11. 19:30 - KASZÁS ATTILA TEREM

URARTU ÖRMÉNY SZÍNHÁZ

HOTEL YEREVAN

URARTU ÖRMÉNY SZÍNHÁZ

HOTEL YEREVAN

- avagy egy örmény mindent tud
Komédia egy felvonásban

Az előadás magyar nyelvű

Az előadás időtartama 80 perc

 

Írta - Diramerján Artin
Dramaturg - Lengyel Noémi


Rendezte - Avanesian Alex 

Szereplők:

Aram Boghossian, szállodatulajdonos - Baj László
Mr. Wolsky, vagy ki - Tóth András
Lara kisasszony - Kovács Olga
Sylvia, a tulajdonos felesége - Haik Viktória
Karen, a gyermekük - ifj. Diramerján Artin
Hajléktalan madame - Csizmadia Gabriella
Ruben - Sörös MIklós
Avetisz Bácsi - Kajtár Róbert
Armen bácsi - Avanesian Alex
Popdíva - Vartepetján Petra
A popdíva asszisztense - Égető Fanni


 

Az elmúlt évek áldozatos, magas színvonalú munkája bebizonyította, hogy a Magyarországi örmény közösség életében, kulturális értelemben a színház az egyik legfontosabb összetartó erő. Az Aznavour című életrajzi darabot az elmúlt három évben közel tízezren látták, a történelmi témájú Musza Dagh Musical pedig műfaji és a nagyobb nézőtér sajátosságai miatt még több embert ér el a bemutatók során. 2015-ben Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat kapott a színház.
Diramerján Artin - Hotel Yerevan - avagy egy örmény mindent tud című darabja ezt a hagyományt folytatja, ezúttal teret engedve annak az örmény közösség és szeretett közönségünk által támasztott igénynek, hogy a komorabb, nehezebb témák után oldottabb hangvételű előadás is szerepeljen a színház programjában. A szerző jól ismeri a magyarországi örmény diaszpóra világát. Zene, humor és sajátosan örmény életszemlélet, mely emberi, karakterében jól felismerhetően a túlélő, magát mindenhol feltaláló, otthonra lelő örménységre jellemző.  A történet rávezet minket arra, hogy milyen különlegesek, megmosolyogni valók, szerethetők, egyediek, mégis hasonlatosak vagyunk egymáshoz, bárhol is élünk a világon.
A Helyszín, egy sokcsillagos kicsiny luxusszálloda valahol Európában, talán Budapesten. Működtetője egy tipikus örmény család. Egy napon feltűnik és beköltözik egy titokzatos menedzser, aki az ünnepelt, amerikai-örmény  világsztár  koncertjét szervezi. Miközben lázas izgalommal várják a popdíva érkezését, minden összegabalyodik, már semmi sem az, aminek látszik. A tizenegy szereplős, egyfelvonásos komédia a bohózatokra jellemző vidám, de elgondolkodtató bonyodalmakat ígér, bepillantást enged a diaszpóra hétköznapjaiba és kultúrájába, miközben megszeretteti velünk szereplőit, minden tipikus jellemvonásukkal és örménységükkel együtt.

 

A "Hotel Yerevan" ősbemutató a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas Urartu Örmény Színház előadásában.

© 2019 created by SzBÁ

JELEN/LÉT Nemzetiségi Színházi Fesztivál

Nemzeti Színház

2020. OKTÓBER 5-11.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now